Figuurglas

Figuurglas wordt veelvuldig toegepast in voordeuren, entreeportalen en binnendeuren. Belangrijk om hierbij in ogenschouw te nemen is dat figuurglas standaard geen letselbeperkende en/of inbraakwerende glassoort is. Afhankelijk van het soort figuurglas kan dit wel behaald worden door het gehard of gelaagd uit te voeren.

Bij schade aan figuurglas is het cruciaal dat dit zo spoedig mogelijk gerepareerd en eventueel vervangen wordt. Daarom zijn onze glaszetters 24/7 bereikbaar voor glasschadeherstel. Meld uw glasschade direct via onderstaande button.

Eigenschappen van figuurglas

Figuurglas is een glassoort die wel het daglicht doorlaat, maar doorzichtbeperkend werkt door een in het glas aangebracht motief/patroon. Het door u gekozen patroon wordt tijdens het productieproces in het glas aangebracht. Dit gebeurt door het hete, licht vloeibare glas tussen twee walsen met een motief/patroon te vloeien.

Om te beoordelen of u voldoet aan wettelijke normen en regelgeving op het gebied van letselveiligheid (NEN 3569) adviseren onze deskundige medewerkers u graag. Bel 0320 – 257 157 voor meer informatie of advies.

Informatie nodig of figuurglas bestellen?

Neem contact met een van onze experts op

Glasschade melden?

Neem contact met ons op